Vad kan vi hjälpa dig med?

Skriv ditt ärende i rutan och välj sedan hur du vill ha svar så hör vi av oss!

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Om du har en sådan fråga, ring oss gärna istället. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen.

Skicka inga frågor till Studenthälsan med det här formuläret! Kontakta istället Studenthälsan direkt, student.umu.se/studenthalsan.

Bifoga fil
Sidansvarig: Jonas Rosén

Utskriftsversion

Kontakta oss

Ring 090-786 50 00 eller skriv i vårt kontaktformulär.


VAL-projektet

VAL-projektet vänder sig till dig som är verksam som lärare eller förskollärare men saknar examen för den skolform som du är verksam i. Inom VAL-projektet kan du bli antagen till ett program och komplettera dina tidigare studier för att få en examen för skola eller förskola. Om du blir antagen till VAL-projektet hjälper vi dig att lägga upp en studieplan så att du kan nå önskad lärarexamen. Du bygger vidare på dina tidigare högskolestudier och dina lärarerfarenheter. När du är klar med din studieplan ansöker du om examen.

För dig som redan har en lärarexamen

Har du redan en lärarexamen? Det är hos Skolverket som du ansöker om legitimation. Läs mer på Skolverkets webbplats. Här kan du även läsa om olika vägar att komplettera din legitimation.

ULV

Har du en utländsk lärarexamen? Vänd dig till ULV-projektet.