Till umu.se

Bidrag och stipendier

Bidrag för utlandsstudier, vt 2016

Lärarhögskolan utlyser 12 bidrag om vardera 12 500 kr till dig som planerar att läsa minst 6 hp vid något av Lärarhögskolans prioriterade partneruniversitet vt 2016. Det finns också möjlighet att ansöka om ett extra stipendium på 5000 kr månaden om du har för avsikt att läsa 7,5 hp eller mer vid samma lärosäten.

Lärarhögskolans prioriterade partneruniversitet är:
- La Trobe University, Bendigo Campus, Australien
- Sydney University, Australien
- University of Wisconsin-Whitewater, USA
- Universitetet i Tromsö, Norge
- Stranmillis University Collage, Belfast, Storbritannien

 

Under februari 2016 kommer information om utlysningar för v2016, hur du söker och sista ansökningsdatum, med mera!

Studera i Norge, Finland, Island, USA, Kanada och Ryssland?

Som utbytesstudent inom north2north kan du åka till ett annat universitet för en period av 3-12 månader och erhålla ett stipendium avsett att täcka fördyrande omkostnader under utlandsvistelsen samt ett resebidrag.
Titta i Studentportalen (under Vidare i studierna), kontakta Helena Gradin vid Lärarhögskolans kansli (helena.gradin@adm.umu.se)
eller besök hemsidan om du vill veta mera:
www.uarctic.org/north2north/

Övriga stipendier

Uppgifter om olika slags stipendier finns i Fonder och stipendier i Sverige eller Stora fondboken. En översikt över sökbara stipendier för utlandsstudier finns på www.studera.nu och http://studentstipendium.se/stipendier-utlandsstudier. Gå även in på denna sida för att se vilka utbytesprogram som finns vid Umeå universitet där det finns möjlighet att få ett resestipendium.


 


Sidansvarig: Marie Oskarsson
2016-02-05

Utskriftsversion