Bidrag för utlandsstudier

Utlysning av bidrag utlandsstudier. 2:a utlysningen för 2018

Lärarhögskolan utlyser 6 bidrag om vardera 12500 kr till dig som planerar att genomföra studier/praktik om minst 4 veckor (lägst 6 hp) utomlands under höstterminen 2018. Summan gäller som engångsbelopp för hela vistelsen. Prioritet ges till de studenter som genomför sina studier/praktik vid våra prioriterade partneruniversitet.

Sista ansökningsdag är den 27 mars 2018

Läs mer här (samt formulär för ansökan)

Studera i Norge, Finland, Island, USA, Kanada och Ryssland?

Som utbytesstudent inom north2north kan du åka till ett annat universitet för en period av 3-12 månader och erhålla ett stipendium avsett att täcka fördyrande omkostnader under utlandsvistelsen samt ett resebidrag.

Titta i Studentportalen (under Vidare i studierna), kontakta Helena Gradin vid Lärarhögskolans kansli (helena.gradin@adm.umu.se)
eller besök hemsidan om du vill veta mera:
www.uarctic.org/north2north/

Övriga stipendier

Uppgifter om olika slags stipendier finns i Fonder och stipendier i Sverige eller Stora fondboken. En översikt över sökbara stipendier för utlandsstudier finns på www.studera.nu och http://studentstipendium.se/stipendier-utlandsstudier. Gå även in på denna sida för att se vilka utbytesprogram som finns vid Umeå universitet där det finns möjlighet att få ett resestipendium.


 


Sidansvarig: Marie Oskarsson

Utskriftsversion