Aktuellt från Lärarhögskolan

Bild: Michael Nordvall

Lärarhögskolan får nytt nationellt uppdrag

2018-08-13
Lärarhögskolan vid Umeå universitet får regeringens uppdrag att leda ett nationellt arbete med att skapa effektiva och ändamålsenliga utbildningsvägar till lärar- och förskollärarexamen.

Andra gruppen nyanlända lärare har fullföljt Snabbspåret

2018-07-09
Fredagen den 13 juli 2018 är det avslutning för den andra gruppen nyanlända lärare och förskollärare på utbildningen Snabbspåret vid Umeå universitet. Utbildningen har innehållit både studier och praktik. Utbildningens teoretiska del på Snabbspåret har bedrivits både på svenska och arabiska.

Från Umeå universitet till Almedalen

2018-06-27
Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Även i år kommer ett antal forskare och lärare från Umeå universitet bidra med sin kunskap vid olika arrangemang.

Umeå universitet fortsätter som Riksidrottsuniversitet

2018-06-26
Umeå universitet fortsätter vara Riksidrottsuniversitet i ytterligare fyra år, fram till hösten 2022. Detta enligt ett nytt avtal som har tecknats mellan Umeå universitet och Riksidrottsförbundet.

Konferens med fokus på glädje i matematiken

2018-06-25
Glädje, nöje och skönhet i både matematik och matematikutbildning. Det är temat för den internationella forskningskonferensen PME42, the 42nd Annual Meeting of the International Group for the Psychology of Mathematics Education, som i år hålls vid Umeå universitet och som lockar över 700 deltagare f...

47 medarbetare prisades för nit och redlighet

2018-06-18
I år fick 47 medarbetare vid Umeå universitet ta emot utmärkelsen ”För nit och redlighet i rikets tjänst”. 40 hade möjlighet att delta vid en utdelningsceremoni i mitten av juni.

Save the date! 4-5 december 2018: Vetenskapsrådets konferens Resultatdialog

2018-06-15
Resultatdialog är en årlig sammankomst som Vetenskapsrådet arrangerat sedan 2005.

Tjugotre nya pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-06-11
Umeå universitet har nu ytterligare 21 meriterade och två excellenta lärare. Det är resultatet av den senaste omgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 162 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet.

Umeå universitet ligger stadigt i ”Golden Age Ranking”

2018-06-08
Umeå universitet hamnar på plats 46 i världen i en rankning från Times Higher Education (THE) där man har granskat universitet grundade mellan 1945 och 1967, vad THE kallar den globala högre utbildningens guldålder.

Ny rapport om Läslyftet inom ramen för den nationella utvärderingen

2018-06-08
Centrum för utvärderingsforskning (UCER), vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet, presenterar en femte rapport om Läslyftet inom ramen för den nationella utvärderingen. Utvärderingen görs på uppdrag av Skolverket.

Lyckad satsning på utbildningsvetenskap

2018-06-08
Satsningen på forskning och kompetens inom utbildningsvetenskap som genomfördes åren 2009-2016 har varit oerhört betydelsefull. Det konstaterade Lärarhögskolans rektor Maria Löfgren när hon redovisade resultaten för universitetsstyrelsen.

"Försvaret av demokratin är politikens viktigaste uppgift"

2018-06-01
Det blev ordentlig bredd på frågorna när utrikesministern och hedersdoktorn Margot Wallström besökte Umeå universitet under Umeå universitet möter. Allt från utrikespolitik, migration och feminism till marknadsekonomi och välfärd.

Sidansvarig: Marie Oskarsson

Protokoll och beslut publiceras fortlöpande på följande platser:

Prenumerera på nyheter (RSS)

Nyheter från Lärarhögskolan

Till kalendariet