Aktuellt från Lärarhögskolan

Bild: Michael Nordvall

47 medarbetare prisades för nit och redlighet

2018-06-18
I år fick 47 medarbetare vid Umeå universitet ta emot utmärkelsen ”För nit och redlighet i rikets tjänst”. 40 hade möjlighet att delta vid en utdelningsceremoni i mitten av juni.

Save the date! 4-5 december 2018: Vetenskapsrådets konferens Resultatdialog

2018-06-15
Resultatdialog är en årlig sammankomst som Vetenskapsrådet arrangerat sedan 2005.

Tjugotre nya pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-06-11
Umeå universitet har nu ytterligare 21 meriterade och två excellenta lärare. Det är resultatet av den senaste omgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 162 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet.

Umeå universitet ligger stadigt i ”Golden Age Ranking”

2018-06-08
Umeå universitet hamnar på plats 46 i världen i en rankning från Times Higher Education (THE) där man har granskat universitet grundade mellan 1945 och 1967, vad THE kallar den globala högre utbildningens guldålder.

Ny rapport om Läslyftet inom ramen för den nationella utvärderingen

2018-06-08
Centrum för utvärderingsforskning (UCER), vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet, presenterar en femte rapport om Läslyftet inom ramen för den nationella utvärderingen. Utvärderingen görs på uppdrag av Skolverket.

Lyckad satsning på utbildningsvetenskap

2018-06-08
Satsningen på forskning och kompetens inom utbildningsvetenskap som genomfördes åren 2009-2016 har varit oerhört betydelsefull. Det konstaterade Lärarhögskolans rektor Maria Löfgren när hon redovisade resultaten för universitetsstyrelsen.

"Försvaret av demokratin är politikens viktigaste uppgift"

2018-06-01
Det blev ordentlig bredd på frågorna när utrikesministern och hedersdoktorn Margot Wallström besökte Umeå universitet under Umeå universitet möter. Allt från utrikespolitik, migration och feminism till marknadsekonomi och välfärd.

Universiteten tar forskningen ut på stan

2018-05-23
Mitt på Rådhusesplanaden i centrala Umeå möter forskare från Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet och umeborna. Den 26 maj kommer tolv forskare lära ut, lära av och prata om naturvetenskapens spännande värld.

Välkommen till universitetets Vårpromotion

2018-05-15
Lördagen den 19 maj är det dags för Umeå universitets Vårpromotion, då jubeldoktorer, nya doktorer och pristagare firas vid en högtidlig ceremoni i Aula Nordica. Firandet inleds redan på fredagen då pristagarna håller föredrag och pedagogiska samtal.

SVT Nyheter: Här tränas unga i fotboll på ett nytt sätt

2018-05-09
Från och med nästa år gäller nya regler för barn- och ungdomsfotboll i hela Sverige – spelet ska anpassas efter barnen och ge ökad spelglädje. I Västerbotten har klubbar redan provat det nya sättet att spela. De nya reglerna kommer bland annat innebära att storleken på planen minskas och även antale...

Topprankat miljöarbete vid Umeå universitet

2018-05-08
Umeå universitet får 20 av 23 möjliga poäng och hamnar tillsammans med sex andra lärosäten i den högst rankade gruppen i Naturvårdsverkets rapport Miljöledning i staten 2017.

Lärarhögskolan utlyser forsknings- och utvecklingsuppdrag inom utbildningsområdet

2018-04-19
Lärarhögskolan utlyser ett antal forsknings- och utvecklingsuppdrag (FoU-uppdrag) om 30-60 % till forskare vid Umeå universitet och/eller lärare hos skolhuvudman i regionen.

Sidansvarig: Marie Oskarsson

Protokoll och beslut publiceras fortlöpande på följande platser:

Prenumerera på nyheter (RSS)

Nyheter från Lärarhögskolan

Till kalendariet