30 oktober–31 oktober

Konferens Konferens för skolans personal

5 november kl 10.00–12.00

Utbildning i resultatrapportering i nya Ladok - för lärare

Kurs/utbildning Det här är ett utbildningspass för lärare som vill lära sig resultatrapportera i nya Ladok.

12 november kl 13.00–15.00

14 november kl 13.00–15.00

20 november kl 08.45–15.30

AIMday Demokrati

Workshop Varmt välkomna till AIMday! En dag då organisationer, enheter och företag ställer frågor som rör den egna verksamheten till universitetets forskare – och diskuterar dem tillsammans. Varje fråga får en timme och dryftas i en grupp med bred kompetens. Höstens tema är demokrati.

22 november–23 november

Lunch-till-lunch-symposium: Skola och högskola i samverkan

Seminarium Syftet med symposiet är att få till stånd ett erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan juniora och seniora forskare från olika ämnesdiscipliner vid Umeå universitet. Därtill syftar symposiet till en diskussion om kvalitetsfrågor när det gäller praktiknära forskning.

22 november kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Humor som maktmedel i SVT:s Vinterstudion

Föreläsning Hanna Söderlund, Instititionen för språkstudier, föreläser under rubriken: Humor som maktmedel i SVT:s Vinterstudion

30 november kl 10.00–12.00

Anna Lind Pantzare - beteendevetenskapliga mätningar

Disputation Aspekter av validitet - Studier av de Svenska nationella proven i matematik

December 2018

4 december–5 december

Resultatdialog

Konferens Syftet med Resultatdialog är att presentera nya rön inom utbildningsvetenskaplig forskning och att fungera som en mötesplats för forskare och andra som är intresserade av utbildningsfrågor.

Evenemangskalender

Tidsperiod

Sök evenemang

Urval på evenemangstyp