Maj 2017

24 maj kl 09.00–11.00

Frågor om Ladok och Selma - extra tillfälle

Seminarium Vi tar upp aktuella frågor som gäller Ladok och Selma exempelvis nya Ladok, vad händer med Selma, Web-ISP, personnummerhantering. Detta är ett extrainsatt tillfälle och alla är välkomna, oavsett fakultetstillhörighet.

1 juni kl 13.00

Alzira Manuel - pedagogiskt arbete

Disputation Om Icke-formell yrkesutbildning i Moçambique: kontexter, policys, pedagogiska praktiker och motsägelser.

2 juni kl 09.30–11.30

Grants Office informerar: Ekonomiadministration inom H2020

Seminarieserie Under våren 2017 bjuder Grants Office in Umeå universitets anställda och andra intresserade till en seminarieserie med fokus på forskningsfinansiering.

2 juni kl 10.00–12.00

Yvonne Knospe – språkdidaktik

Disputation Att skriva på ett tredje språk – En studie om gymansieelevers texter, skrivprocesser och metakognition

7 juni kl 13.00–14.00

Ny handläggningsordning för stöd till studenter med funktionsnedsättning

Seminarium Från 1 maj 2017 träder den nya handläggningsordningen i kraft. Den innehåller förändringar som är viktiga att känna till för alla anställda som möter studenter med funktionsnedsättningar. Vid det här informationstillfället får du också möjlighet att ta upp frågeställningar kring de stöd som universitetet kan erbjuda.

8 juni kl 13.00–15.00

Demonstration av Web-ISP

Kurs/utbildning Umeå universitet har tagit fram ett webbaserat system för doktoranders individuella studieplaner (Web-ISP). Vi demonstrerar systemet för alla intresserade vid ett antal träffar. Anmälan krävs.

8 juni kl 13.00–14.30

Grants Office informerar: Ekonomiadministration av Strukturfonderna

9 juni kl 14.00–16.00

Välkommen till information om utredningen Nationell samling för läraryrket

Övrigt Umeå universitet hälsar medarbetare, avnämare vid kommunerna och andra intressenter varmt välkomna till information från regeringens utredare Björn Åstrand om Skolkommissionens slutbetänkande

12 juni kl 13.00–15.00

Grants Office informerar: European Research Council – Individuella karriärmedel på alla nivåer

13 juni kl 13.00

Sofie Areljung - pedagogiskt arbete

Disputation Utanför experimentlådan: Kunskapsproduktion, tid och materia i förskolans naturvetenskapsundervisning.

27 juni kl 13.00–15.00

Demonstration av Web-ISP

Augusti 2017

22 augusti kl 13.00–14.00