27 juni kl 13.00–15.00

Demonstration av Web-ISP

Kurs/utbildning Umeå universitet har tagit fram ett webbaserat system för doktoranders individuella studieplaner (Web-ISP). Vi demonstrerar systemet för alla intresserade vid ett antal träffar. Anmälan krävs.

Augusti 2017

22 augusti kl 09.00–12.00

Kick-off i vägledningsmetodik inför läsåret 17/18

Workshop Workshop där du får testa olika vägledningsverktyg

22 augusti kl 13.00–14.00

Ny handläggningsordning för stöd till studenter med funktionsnedsättning

Seminarium Från 1 maj 2017 träder den nya handläggningsordningen i kraft. Den innehåller förändringar som är viktiga att känna till för alla anställda som möter studenter med funktionsnedsättningar. Vid det här informationstillfället får du också möjlighet att ta upp frågeställningar kring de stöd som universitetet kan erbjuda.

24 augusti kl 15.00–16.00

7 september kl 13.00–15.00

14 september kl 13.00–14.00

15 september kl 10.00–12.00

Anders Persson – historia med utbildningsvetenskaplig inriktning

Disputation Lärartillvaro och historieundervisning: innebörder av ett nytt uppdrag i de mätbara resultatens tid

22 september kl 10.00–12.00

Jonathan Wedman - beteendevetenskapliga mätningar

Disputation Validitetsbevis för ett storskaligt urvalsprov för intag till högre studier

27 september kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Ont i ryggen hos idrottande ungdomar, hur vanligt är det och finns det någon förklaring?

Föreläsning Claes-Göran Sundell, doktorand Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering samt Leg. Fysioterapeut, föreläser med föreläsningsrubriken "Ont i ryggen hos idrottande ungdomar, hur vanligt är det och finns det någon förklaring?".

28 september kl 13.00–15.00

16 oktober–18 oktober

Livet på jorden och ute i universum - vad vet vi, framtida visioner?

Workshop Jordens Framtid i Universum - Årsmöte för Sveriges Astrobiologiska Nätverk (SWAN) 16-18 Oktober 2017, Umeå Universitet, Umeå, Sverige.

19 oktober kl 13.00–15.00

8 november kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Humor i sportsändningar - vem har möjlighet att framstå som rolig?

Föreläsning Hanna Söderlund, Forskare och lektor, Institutionen för språkstudier, föreläser med föreläsningsrubriken "Humor i sportsändningar - vem har möjlighet att framstå som rolig?".

9 november kl 13.00–15.00

30 november kl 13.00–15.00

December 2017

14 december kl 13.00–15.00