Januari 2018

22 januari kl 15.00–19.00

UHR: Skrivarstuga inför ansökan om EU-praktik

Seminarium Europeiska kommissionen och övriga EU-institutioner erbjuder praktik i fem månader med stipendium på ca 1000 € i månaden. För att kunna söka krävs en kandidatexamen, att du inte tidigare gjort praktik i en EU-institution samt mycket goda kunskaper i engelska eller franska.

30 januari kl 09.00–15.30

Validering av reell kompetens – individuella bedömningar

Seminarium Validering eller bedömning av tidigare utbildning, icke-formella och informella meriter kan vara en utmaning både för den sökande och för den som validerar. Seminariet riktar sig till dig som arbetar med individuella bedömningar för behörighet och/eller tillgodoräknande.

Februari 2018

1 februari kl 13.15–15.00

VR Kick-off – 2018 Utbildningsvetenskap

Övrigt Lärarhögskolan och Grants Office inbjuder till en informationsträff om vad man bör tänka på när man skriver en ansökan till VR

7 februari kl 10.30–12.00

Hjärnstark

Föreläsning Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare, föreläser med föreläsningsrubriken Hjärnstark. Föreläsningen är en försmak på vårterminens Hälsa på Campus och vänder sig kostnadsfritt till studenter och anställda vid Umeå universitet.

22 februari kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Språk och skrivande som demokratiskt redskap

Föreläsning Professor Eva Lindgren, språk, föreläser under titeln Språk och skrivande som demokratiskt redskap

Mars 2018

2 mars kl 10.15–12.00

Claire Englund - pedagogik

Disputation Undervisning i en komplex tid: att söka akademisk förändring och utveckling i högre utbildning

14 mars kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Vad du behöver veta om kosttillskott och doping!

Föreläsning Lars Lilja, Riksidrottsförbundets dopingkommission, föreläser med rubriken "Vad du behöver veta om kosttillskott och doping!".

15 mars kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Leva och lära demokrati i skolan

Övrigt Carina Hjelmér föreläser under rubriken "Leva och lära demokrati i skolan"

22 mars kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Partiernas datainsamling om väljarna — möjlighet eller utmaning för demokratin?

Föreläsning Universitetslektor Jesper Enbom föreläser under rubriken Partiernas datainsamling om väljarna — möjlighet eller utmaning för demokratin?

13 april kl 10.15–12.00

Om vetenskapsjournalistik med Ulrika Björkstén

Seminarium Välkommen att höra Ulrika Björkstén, chef för Sveriges radios vetenskapsredaktion, när hon medverkar som föreläsare vid ett seminarium i idéhistoria om vetenskapsjournalistik.

Evenemangskalender

Tidsperiod

Sök evenemang

Urval på evenemangstyp