25 oktober kl 12.15–13.00

When and How do I Quote, Summarize or Paraphrase?

Föreläsning Quoting, summarizing and paraphrasing allow you to incorporate into your paper what others have to say about a particular topic. Summarizing and paraphrasing also enable you to demonstrate your understanding of a text. This lecture explains the differences among these three ways and shows you how each one may be useful in different circumstances.

26 oktober kl 14.00–16.00

Academic Support Walk-in Service - last Thursday each month

Övrigt Writing tutors are available to answer your writing-related questions.

31 oktober kl 09.30–11.00

Hur kan man med kunskap möta okunskap?

Föreläsning Panelsamtal med fem forskare från universitetet. Tv-journalisten Sverker Olofsson leder samtalet.

31 oktober–1 november

Kunskapsveckan 2017

Konferens Kunskapsveckan vänder sig till skolans personal.

1 november kl 14.30–16.00

Alla är olika – utom jag!

Föreläsning Avslutande föreläsning på konferensen Kunskapsveckan

6 november kl 09.00–14.30

Reell kompetens och integration - bedömning av utländska meriter

Seminarium Att vi tar tillvara på kompetens har stor betydelse för både individ och samhälle, inte minst i takt med ökad rörlighet över landsgränserna. För att möta arbetsmarknadens efterfrågan behöver människors kompetens kunna jämföras och värderas. Den svenska referensramen för kvalifikationer, SeQF, tar hänsyn till både formellt och icke-formellt lärande.

8 november kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Verbala dueller och misslyckade skämt - humor, makt och kön i studiosamtal om skidsport på SVT

Föreläsning Hanna Söderlund, Forskare och lektor, Institutionen för språkstudier, föreläser med föreläsningsrubriken "Humor i sportsändningar - vem har möjlighet att framstå som rolig?".

9 november kl 13.00–15.00

Demonstration av Web-ISP

Kurs/utbildning Umeå universitet har tagit fram ett webbaserat system för doktoranders individuella studieplaner (Web-ISP). Vi demonstrerar systemet för alla intresserade vid ett antal träffar. Anmälan krävs.

10 november kl 09.00–12.00

Hans Löfgren - barn- och ungdomspsykiatri

Disputation Preventiva psykosociala föräldra- och skolprogram för allmänheten.

30 november kl 13.00–15.00

December 2017

14 december kl 13.00–15.00

15 december kl 10.00–12.00

Åsa Björk - pedagogiskt arbete

Disputation Drama, hat och vänskap Om ungdomars interaktioner i sociala medier

21 december kl 14.00–16.00

Academic Support Walk-in Service - last Thursday each month

Övrigt Writing tutors are available to answer your questions about the writing process.

Evenemangskalender

Tidsperiod

Sök evenemang

Urval på evenemangstyp