Aktuellt från Lärarhögskolan

Bild: Michael Nordvall

47 medarbetare prisades för nit och redlighet

2018-06-18
I år fick 47 medarbetare vid Umeå universitet ta emot utmärkelsen ”För nit och redlighet i rikets tjänst”. 40 hade möjlighet att delta vid en utdelningsceremoni i mitten av juni.

Save the date! 4-5 december 2018: Vetenskapsrådets konferens Resultatdialog

2018-06-15
Resultatdialog är en årlig sammankomst som Vetenskapsrådet arrangerat sedan 2005.

Tjugotre nya pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-06-11
Umeå universitet har nu ytterligare 21 meriterade och två excellenta lärare. Det är resultatet av den senaste omgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 162 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet.

Umeå universitet ligger stadigt i ”Golden Age Ranking”

2018-06-08
Umeå universitet hamnar på plats 46 i världen i en rankning från Times Higher Education (THE) där man har granskat universitet grundade mellan 1945 och 1967, vad THE kallar den globala högre utbildningens guldålder.

Ny rapport om Läslyftet inom ramen för den nationella utvärderingen

2018-06-08
Centrum för utvärderingsforskning (UCER), vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet, presenterar en femte rapport om Läslyftet inom ramen för den nationella utvärderingen. Utvärderingen görs på uppdrag av Skolverket.