Aktuellt från Lärarhögskolan

Bild: Michael Nordvall

Välkommen till Resultatdialog 2018

2018-10-09
Resultatdialog är en årlig sammankomst som Vetenskapsrådet arrangerat sedan 2005. Syftet är att presentera nya rön inom utbildningsvetenskaplig forskning och att fungera som en mötesplats för forskare och andra som är intresserade av utbildningsfrågor.

SWERA-konferens 4-5 oktober om utbildningsvetenskap i ett förändrat policylandskap

2018-10-04
Under torsdag och fredag har SWERA, Swedish Educational Research Association, årsmöte och konferens och samlar upp ett drygt sextiotal forskare inom området.

Direktsända vetenskapsluncher med demokrati i fokus

2018-09-24
Hinner vi lösa miljöproblemen demokratiskt? Hur kan arkitektur och demokrati hänga ihop? Och på vilket sätt är egentligen död i prostatacancer odemokratisk? Det är några av ämnena för Umeå universitets vetenskapsluncher i höst som direktsänds över internet.

Internationellt forskningsprojekt om privata aktörer möttes i Umeå

2018-09-20
Det internationella forskningsprojektet ”Hollowing Out of Public Education Systems? Private Actors in Compulsory Schooling in Finland, Sweden and New Zealand (HOPES)” träffades i Umeå den 17-19 september.

Ny rapport om Läslyftet från en fallstudie av åtta läslyftsgrupper i grundskolan

2018-09-07
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet, Centrum för utvärderingsforskning (UCER), presenterar en ny rapport om Läslyftet. Utvärderingen görs på uppdrag av Skolverket.