Aktuellt från Lärarhögskolan

Bild: Michael Nordvall

Första gruppen nyanlända lärare har fullföljt Snabbspåret

2017-11-15
Fredagen den 17 november är det avslutning för första gruppen nyanlända lärare och förskollärare på utbildningen Snabbspåret vid Umeå universitet. Utbildningen har innehållit både studier och praktik. Utbildningens teoretiska del på Snabbspåret har bedrivits både på svenska och arabiska.

5,8 miljoner från VR för forskning kring kontroversiella frågor i samhällsorienterande undervisning

2017-11-14
Professor Anna Larsson vid institutionen för idé- och samhällsstudier får 5,8 miljoner från Vetenskapsrådet för projektet Kontroversiella frågor i samhällsorienterande undervisning: En komparativ ämnesdidaktisk studie.

SvD: Så kan man arbeta för att få bort matteångest

2017-11-14
Barn kan övervinna sin matteångest om de får rätt stöd och hjälp. Det kan vara att minska på stressen, avlasta arbetsminnet och få uppleva att man lyckas. ”Man måste börja om med en stor hög med positivitet”, säger Anette Bagger, vid Umeå universitet.

Umeågalan fyllde Aula Nordica

2017-11-10
Igår medverkade 850 personer i Umeågalan, den årliga mötesplatsen för näringslivet, som hölls för fjortonde gången. Den första delen av galan genomfördes i Aula Nordica vid Umeå universitet

Internationellt utbyte firar 30 år

2017-11-10
Utbytesprogrammet Erasmus firar 30 år i år. Vid Umeå universitet uppmärksammades det med mingel och smörgåstårta den 9 november. Både medarbetare och studenter hade möjligheten att medverka vid firandet som anordnades i Vardagsrummet, Humanisthuset.