Aktuellt från Lärarhögskolan

Bild: Michael Nordvall

Sprakande Välkomstmässa med 5 000 studenter

2017-09-07
I dag kommer 5 000 studenter till Välkomstmässan vid Umeå universitet. Utöver en massa praktiska nyttigheter, tips och råd till nyblivna studenter bjuds de även på tal, uppvisningar och en konsert med Cleo & Broke ´n Tipsy.

DIGSUM-dagen

2017-09-06
Den 30 maj hölls den första DIGSUM-dagen. Denna endagskonferens som syftade till kunskapsutbyte och nätverkande mellan DIGSUMs forskargrupper planeras att bli årligt återkommande. Redan nu kan intresserade markera den 17 maj 2018 i sina kalendrar.

Stabilt för Umeå universitet i ny rankning

2017-09-06
Umeå universitet har en stabil placering bland världens universitet, enligt en ny rankning från Times Higher Education, där universitetet återfinns i spannet 251-300.

Ny bevakningsrapport: Kritik mot standardiserade program för bedömning i förskolan

2017-08-25
I den senaste bevakningsrapporten från RECEUM, författad av Carina Hjelmér, behandlas forskning om dokumentation och bedömning i förskolan.

UR: Hjärnforskning + pedagogik = sant?

2017-08-22
Utbildningsradions program Skolministeriet har gjort ett inslag om hjärnforskning. I inslaget berättar hjärnforskaren Lars Nyberg, professor vid institutionerna för Strålningsvetenskaper samt Integrativ medicinsk biologi, och Johan Lithner, professor vid Institutionen för naturvetenskapernas och mat...